Altijd al van plan geweest met Taiji te beginnen?

Maar het kwam er niet van?

17 september 2024 starten voor een nieuw seizoen de cursussen Taijiquan en Qigong. Mocht je belangstelling hebben klik dan voor meer informatie op “Aanmelden”

DE DOCENT

Jos Zijlstra.
Ruim 40 jaar beoefen ik actief taijiquan en qi-gong.
Mijn belangrijkste leraar taijiquan is Hennie van der Heijden door wie ik ook ben opgeleid tot docent. Helaas is Hennie april 2004 overleden
De afgelopen jaren volgde ik regelmatig lessen van, meest, buitenlandse grootmeesters.
Mijn huidige inspiratiebron is Wee Kee-Jin uit Nieuw Zeeland. Wee Kee-Jin is een van de belangrijke leerlingen van Master Huang Sheng-Shyang, tijdgenoot en leerling van Zheng Man-qing.
Hoewel wijlen Josephine Zöller mijn belangrijkste qi-gong leraar is hebben diverse Chinese qi-gong meesters aan mijn vorming op qi-gong gebied bijgedragen.
Sinds 1985 geef ik lessen taijiquan en qi-gong in Amersfoort..

TAIJIQUAN

Letterlijk betekent het woord tai (t’ai) “zeer groot”.
De term taiji (t’ai-chi) is ontleend aan een begrip uit de Chinese filosofie. Het staat voor het allereerste beginsel. De energetische principes, yin en yang, die zich onder andere manifesteren als vrouwelijk en mannelijk, donker en licht, komen eruit voort. Deze principes zijn tegengesteld en tegelijkertijd complementair: ze scheppen elkaar, houden elkaar in stand en doen in hun continue wisselwerking ook al het bestaande ontstaan.
Quan (ch’uan) betekent vuist. Dit woord geeft aan dat taijiquan tot de martiale- ofwel gevechtskunsten behoort. Aspecten van aanval en verdediging zijn dan ook terug te vinden in de bewegingen. Lees verder “TAIJIQUAN”

QI-GONG

Qi-gong is de samenvoeging van twee woorden qi en gong.  Qi betekent adem, levensener­gie. Gong betekent letterlijk waardevol en wordt in China gebruikt als aanduiding voor iedere handeling waarbij men zich volledig inzet. Concentratie, tijd en energie zijn van deze inzet de bestanddelen.
Qi-gong kan daarom gedefinieerd worden als een methode die door middel van oefening levensenergie in het lichaam versterkt. Qi-gong is een breed begrip. Zo kan men harde en zachte qi-gong vormen onderscheiden, evenals interne en externe.
De zachte, interne qi-gong is gericht op gezondheidsbevordering en ziektepreven­tie. Lees verder “QI-GONG”

CONTACT

U kunt contact met ons opnemen door middel van telefoonnummer 033 479 00 93 of 06 51 56 38 65 of door het invullen van onderstaand formulier.

Verstuur