HOME

Altijd al van plan geweest met Taiji te beginnen?
Maar het kwam er niet van?

17 september 2024 starten voor een nieuw seizoen de lessen Taijiquan en Qigong . Mocht je belangstelling hebben klik dan op   “Lesprogramma

Sinds 1985 verzorgt Jos Zijlstra TCM in Amersfoort lessen op het gebied van taijiquan en qi-gong, ook wel geschreven als t’ai chi chu’an en ch’i kung.

Tevens omvatte Jos Zijlstra TCM gedurende 25 jaar een praktijk voor acupunctuur en Chinese kruidentherapie. Deze praktijk is sinds het voorjaar 2016 gesloten.

Een van de belangrijke kenmerken van de Traditionele Chinese geneeskunde (kortweg TCM genoemd) is dat er, naast het genezen van ziekten, veel nadruk ligt op het voorkomen van ziekten en op het bevorderen van het algemeen welbevinden in de breedste zin van het woord.

Vormen van lichaamsoefening, zoals  taijiquan en qi-gong, zijn in dat verband belangrijke methoden om niet alleen de lichamelijke, maar ook de geestelijke conditie op peil te houden of te verbeteren.
Meditatie, massage en dieetleer maken eveneens deel uit van de Traditionele Chinese geneeskunde, zodat diverse aspecten van gezondheidsbevordering en ziektepreventie op zowel lichamelijk als geestelijk vlak aandacht krijgen.